12.10.2011

Steve McQueen'in yeni filmine dair


Steve McQueen'in yeni filmi derken Cuma gecesi FilmEkimi kapsamında gösterilecek Shame'den bahsetmiyorum. Bir aksilik olmazsa saat 24'teki gösterime gitmek niyetindeyim ve izlenimlerimi de size aktaracağım elbette. Başlıktaki film McQueen'in yakında çekmeye başlayacağı filmle ilgili.
Bildiğiniz gibi Steve McQueen bence 2000'li yılların en güzel filmlerinden biri olan ilk filmi Hunger'da ve ikinci filmi Shame'de aynı oyuncuyla, Michael Fassbender ile çalıştı. Fassbender özellikle Hunger'da olağanüstü bir iş çıkarmıştı. Shame'i henüz göremedim ama umutluyum doğrusu. Bu iki filmin ardından McQueen bir kez daha Fassbender ile çalışma kararı aldı. Bilmiyorum yeni bir ikili mi doğuyor ama umarım bu işbirliği güzel ürünler vermeye devam eder.



Gelelim yeni filme. 12 Years A Slave adını taşıyacak yeni film Solomon Northup'un 1853 tarihli otobiyografisinden sinemaya uyarlanacak. Northup kim peki dediğinizi duyar gibiyim. Hemen açıklayayım, Northup New York doğumlu özgür bir siyahi ve 1841 yılında kaçırılarak köle olarak satılıyor. 12 yılını köle olarak yaşadıktan sonra kurtarılıyor ve hayatını kaleme alıyor. İşin garip yanı 1865'ten sonra Northup'a dair hiçbir belge, bulgu, bilgi yok. Yani esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolup, ölüyor. McQueen'in filminde Solomon Northup'u Chiwetel Ejiofor canlandıracak. Michael Fassbender'in hangi rolü üstleneceği ise açıklanmadı henüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder