23.05.2012

"Bunlar Zor İnsanlardır"



Dikkat!! Bu yazı daha önce ntvmsnbc'de yayınlanmıştır.

Quinzaine des Realizateurs bölümünü açılışı Cannes Film Festivali’nin açılışından bir gün sonra yapıldı. Perşembe akşamki açılışta NuriBilge Ceylan’a da Carosse D’Or ödülü verildi. Quinzaine’in açılışı önünde bir hayli uzun bir kuyruğun oluştuğu bir otelde yapıldı ve biz de törenin başlamasına 45 dakika kala o uzun kuyrukta bekleyen sabırlı kalabalığın kıskanç bakışları altında elimizi kolumuzu sallayarak içeri girip erkenden yerimizi aldık.



Quinzaine’in başkanı tarafından Nuri Bilge Ceylan’a dair son derece övücü sözlerin sarf edildiği tören koltuklarımızı kabartmadı desek yalan olur. Ama sanıyorum herkes yine de Nuri Bilge Ceylan’ın sözlerini daha çok hatırlayacak. Ceylan’ı ödülü aldıktan sonra yaptığı kısa konuşmada bu ödülün kendisine yönetmenler tarafından verilmiş olduğunu özellikle çok önemsediğini belirtti ve “Bunlar zor insanlardır. Kolay kolay bir şeyi beğenmezler. O yüzden çok mutlu oldum” diyerek tüm salonu kahkahaya, hemen ardından da alkışa boğdu.


Nuri Bilge Ceylan sahneden indikten sonra Edouard Waintrop açılış filmi olan The We and The I’dan söz etti ve filmin yönetmeni Michel  Gondry’yi sahneye davet etti. Gondry her zamanki tuhaf ama zihin açıcı tavrıyla Quinzaine’in 15 gün anlamına geldiğini ama İngilizcesinin Forthnight olduğunu yani 14 gün anlamına geldiğini hatırlattı. Ve herkesin önünde bir hesap yaparak bu yıl 44.sü düzenlendiğine göre bir dilde 660, diğerinde ise 616 günü geride bıraktığımızı kanıtladı ve o da salondan alkışını kaptı. Gencecik oyuncularını ( ki anladığım kadarıyla hepsi amatördü ) sahneye çıkarıp hepsine de kısaca mikrofon tutmasıysa ayrıca çok sempatikti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder