10.05.2013

Belmin Söylemez'e bir ödül de San Fransisco'dan



İstanbul Film Festivali ve Adana Altın Koza Film Festivali'nde birçok ödül alan Şimdiki Zaman ödül koleksiyonuna bir yenisini ekledi. Belmin Söylemez ilk uzun metrajlı kurmaca filmiyle yılın şüphesiz adı en çok anılan sinemacılarından. Aşağıda Söylemez'in kazandığı son ödülle ilgili basın açıklamasını bulacaksınız. Bir kez daha, tebrikler Belmin Söylemez. 


Belmin Söylemez'in ilk uzun metrajlı filmi "Şimdiki Zaman" Amerika kıtasının en eski film festivali olan 56.San Francisco Film Festivali'nde "Yeni Yönetmen Ödülü"nü kazandı. Festivalin ilk veya ikinci filmini yapan yönetmenlerin eserlerine açık "Yeni Yönetmenler" başlıklı uluslararası yarışma bölümünde yer alan film jürinin değerlendirmesinde on film arasından öne çıkmayı başardı. Jüri kararın gerekçesini açıklarken "filmin global kapitalizm, kentsel dönüşüm ve tüketim kültürü tarafından kuşatılmış bireyin karşılaştığı sorunlara kolaycı yanıtlar vermediği ve insani, duyarlı ve mizahi bir yaklaşım izlediği için ödüle layık görüldüğünü" belirtti. Ödülü yönetmen Belmin Söylemez'e jüri üyeleri Charles Mudede ve Alicia Scherson takdim ettiler.


"Şimdiki Zaman" hayata Amerika'da sıfırdan başlamak için İstanbul'da bir fal kafede kahve falı bakan Mina'nın öyküsünü anlatıyor. Başrollerini Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen'in paylaştığı film 31.İstanbul Film Festivali'nde ve 24.Ankara Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü, 19.Altın Koza Film Festivali'nde ise Yılmaz Güney, SİYAD ve FilmYön ödüllerini kazanmıştı. Filmin önümüzdeki aylarda gösterime girmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder